21. maj 2024 14:23

U Vranju predstavljena edicija "Porodično blago" fondacije Braća Karić

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Vranju predstavljena edicija "Porodično blago" fondacije Braća Karić

Foto: TANJUG/FONDACIJA BRAĆE KARIĆ/ UROŠ MARKOVIĆ

VRANJE - Edicija "Porodično blago" u izdanju Fondacije Braća Karić svečano je predstavljena danas na dečijem festivalu "Vreme radosti" u Vranju u prisustvu velikog broja dece.

Edicija čije su autorke Danica Karić Stojilković, Olivera Olja Petrović i Maja Milosavljević Marković objavljena je u okviru projekta "Porodica je najsigurnije mesto", kako inače glasi glavni moto Fondacije Karić već pola veka i simbolizuje sve vrednosti za koje se fondacija zalaže, saopštila je fondacija Braća Karić.

"Projekat Porodice je najsigurnije mesto ima za cilj očuvanje i negovanje porodičnih odnosa i vrednosti i sprovodi se između ostalog i kroz literaturu namenjenu deci i mladima. Knjige iz edicije Porodično blago obiluju pričama koje promovišu važnost porodice, ljubavi, podrške i zajedništva", dodaje se u saopštenju.

Prisutna deca su tokom predstavljanja edicije slušala omiljena priče, družeći se u srdačnoj atmosferi sa autorkama edicije.

"Dana, Olja i Maja su svojim nastupom oduševili mladu publiku. Njihova interaktivna izlaganja i zajedničke aktivnosti sa decom doprineli su dodatnom angažovanju i interesovanju za čitanje i porodične vrednosti", dodaje se u saopštenju.

Naglašava se da Fondacija Braća Karić uvek podržava i ističe značaj ovakvih manifestacija koje podstiču razvoj pozitivnih vrednosti kod dece i mladih i doprinose jačanju porodičnih veza.

"Dečiji festival u Vranju pokazao je da Porodično blago nije samo literatura, već i alat koji okuplja i povezuje porodice kroz zajedničke aktivnosti i učenje. Svi prisutni su se saglasili da su ovakvi događaji od velikog značaja za razvoj dece i očuvanje porodičnih vrednosti u našem društvu", zaključuje se u saopštenju.