18. januar 2023 12:58

I u Sjenici proglašena vanredna situacija zbog poplava, nekoliko građana evakuisano

Izvor: TANJUG

podeli vest

I u Sjenici proglašena vanredna situacija zbog poplava, nekoliko građana evakuisano

Foto: RINA

RAŠKA, SJENICA - Osim Prijepolja, vanredna situacija zbog poplava je proglašena i u Sjenici, a predsednik ove opštine Munir Mujagić koji je i komandant Štaba za vanredne situacije za Tanjug je rekao da se izlila reka Grabovica koja prolazi kroz grad i da ni najstariji Sjeničaci ne pamte da je njen vodostaj bio veći nego što je danas.

"Ona nam pravi najveću štetu, jer teče kroz sam centar grada a ostali vodotokovi su daleko od grada i izlili su se po poljima, pa je to manje problematično", rekao je Mujagić.

 

Dodao je da kiša neprekidno pada 48 sati, da se najavljuje još padavima, što predstavlja dodatni problem.

"Veliko je slivno područje reke Grabovice i svi resursi, javna preduzeća, Republički štab za vanredne situacije, spasilačke ekipe, vatrogasci, veliki broj sugrađana, volontera, dobrovoljaca su na terenu. Pratimo situaciju i činimo sve što možemo da ljudima olakšamo, veliki broj pumpi je u pogonu", rekao je Mujagić za Tanjug i najavio da će ubrzo biti održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj bi trebalo da bude doneto niz odluka o tome šta će se raditi kako bi se pomoglo građanima i sprečile eventualne štete.

Mujagić je naveo da je nekoliko građana Sjenice evakuisano iz svojih stanova.

Kako prenose mediji mnogi Sjeničani ostali su zarobljeni u svojim poplavljenim stanovima a među njima i jedna tromesečna beba.