16. jun 2024 11:52

U Novom Sadu otvorena biciklistička trka iz serije "Gran Fondo"

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Novom Sadu otvorena biciklistička trka iz serije "Gran Fondo"

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ Andrej Pap

NOVI SAD - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je danas u Novom Sadu trku iz serije "Gran Fondo", koja se po prvi put u istoriji održava u našoj zemlji.

"Promocija biciklizma i afirmacija zdravog načina života, uz veliki broj učesnika, jasno ukazuju na to da je Novom Sadu i našoj zemlji potrebna ovakva manifestacija, koju organizujemo prvi put", rekla je Gojković na otvaranju trke koja je okupila 750 biciklista iz 40 zemalja.

Poželevši učesnicima dobar plasman, Gojković jerekla da je ovo događaj koji Novi Sad i Srbiju stavlja na vidljivo mesto na biciklističkoj mapi sveta.

Prema njenim rečima, vrednost ove manifestacije ogleda se i u tome što je njen sastavni deo edukacija rekreativaca na teme zdravog načina života, zdrave ishrane i značaja boravka u prirodi.

Projekat "Gran Fondo Novi Sad 2024" organizuje Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova.

Ambasadori trke dugačke 100 i 77 kilometara su Ivan Baso, dvostruki osvajač "Điro D'Italija" i Veljko Stojnić, koji je prvi put u istoriji našeg biciklizma izvozio biciklističku trku "Điro D'Italija".

Direktor "Gran Fondo Novi Sad 2024" Ivan Arpaš zahvalio je Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu na podršci, istakavši da je reč o međunarodnom biciklističkom događaju koji je u kalendaru Svetske biciklističke federacije "Gran Fondo" svetske serije i ima za cilj unapređenje sportske rekreacije, promociju i podsticanje bavljenja biciklizmom.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.