19. jun 2024 12:16

Ministarstvo prosvete objavilo rešenja završnog ispita iz matematike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo prosvete objavilo rešenja završnog ispita iz matematike

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete objavilo je danas rešenja za test iz matematike u okviru završnog ispita za male maturante, nedugo po njegovom okončanju u 11 sati.

Svi mali maturanti koji su polagali završni ispit iz matematike moći će da vide rešenja i procene koliko su uspeha imali na testu.

Rešenja su dostupna na sledećem sajtu: https://n1info.rs/wp-content/uploads/2024/06/19/1718790262-2024_ZI_Matematika_Jun_Uputstvo-za-pregledanje.pdf

Završni ispit iz matematike na kraju osnovne škole polagalo je danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Sutra će se za sve male maturante održati treći test iz izbornog predmeta.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole i ove godine će moći da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.