29. jun 2024 12:19

Ninić: Konstantni priliv vozila u nekim jutarnjim satima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ninić: Konstantni priliv vozila u nekim jutarnjim satima

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Veće gužve, odnosno konstantan priliv na najopterećenijim graničnim prelazima Srbije bude obično u nekim jutarnjim satima između 8 i 9 sati, izjavila je Tamaram Ninić iz Automoto Saveza Srbije (AMSS).

Ona je Tanjugu kazala da je ovog jutra, prema informacijama koje je AMSS dobio od uprave granične policije, ali i prema stanju na kamerama, najviše vozila bilo je na Preševu na izlazu iz zemlje, kao i na Gradini.

"Na Preševu je bilo zadržavanje negde oko 70 minuta i to je konstantno. Tokom celog dana na tom graničnom prelazu dolazi do nekog manjeg, odnosno dužeg čekanja", kazala je Ninićeva.

Ona je savetovala vozače da uvek kad mogu koriste manji granični prelaz kao alternativu, gde uglavnom nema dužih zadržavanja.

Navela je i da je slična situacija i ka ostalim državama, gde je za sada, kada je letna sezona i kada se intenzivnije putuje bolje koristiti od negde 9 sati pa sve do uveče manje granične prelaze.

Govoreći o radu šlep službe u letnjoj sezonim sagovornica Tanjuga je istakla da brzina njihovog dolaska na teren zavisi od mesta na kojem se vozilo nalazi, tačnije da li je to autoput, neko prometno i dostupno mesto ili je reč o nekom manjem lokalnom putu.

"U svakom slučaju mi se trudimo da uvek najkraće moguće vremenu stignemo", rekla je ona.

Ninićeva je kazala da se trenutno izvode radovi na Ovčarsko-Kalbarskoj klisuri, deonica ka Zlatiboru i Crnoj Gori koja je jako frekfentna, zatim ima radova na deonici Zlatibor - Borova glava, kao i pre graničnog prelaza Brodarevo-Gostun, gde se radi na sanaciji klizišta.

"Pomenula bih i obilaznicu gde će se od danas do ponedeljka izvoditi radovi na mostu preko Save, između petlje Surčin-Jug i Ostrožnice, u smeru ka Nišu", dodala je ona.

Poručila je vozačima koji kreću na odmore, jer su opet najavljene neke visoke temperature i vrućine, da je najbolje da izbjegavaju putovanje u najtoplijem delu dana ukoliko je to ikako moguće, a ako nije, onda da prave pauze na svaka 2-3 sata vožnje.