2. jul 2024 07:16

Blic: Malo više od polovine kandidata položilo prijemni za Medicinski fakultet

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blic: Malo više od polovine kandidata položilo prijemni za Medicinski fakultet

Foto: Shutterstock.com/ enrollment of students, ilustracija

BEOGRAD - Malo više od polovine kandidata koji su ove godine konkurisali za prijem na Medicinski fakultet u Beogradu položilo je ispit, a prema pisanju lista "Blic" samo njih 15 je osvojilo maksimalan broj poena.

Kandidati su polagali test iz biologije i hemije, a kako je za list rekao prodekan za nastavu na Medicinskom fakultetu Dušan Popadić prijemni nije bio mnogo težak, što dokazuje činjenica da je više od 50 odsto kandidata položilo ispit.

"Među njima su i neki koji nisu imali odličan uspeh u srednjoj školi. Uspeh na prijemnom odražava pripremljenost iz predmeta iz kojih se testira znanje, ali isto tako i stanje u kome se kandidat nalazi dok polaže. A u ciljueliminisanja eksternih faktora mi smo od prošle godine odlučili da svi polažu na istom mestu pod jednakim uslovima", rekao je Popadić.

Prijemni je ove godine polagalo 996 kandidata, od kojih je 558 položilo ispit, a među onima koji su pali ispit bilo je 285 odličnih đaka, odnosno 38 vukovaca, navodi Blic uz ocenu da ili je prijemni bio pretežak ili su na fakultet stigli đaci sa oskudnim znanjem u odnosu na prethodne generacije.