2. jul 2024 17:40

Gačić: Evakuisana lica u Međuvršju nisu bila na jezeru već na suprotnoj obali

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gačić: Evakuisana lica u Međuvršju nisu bila na jezeru već na suprotnoj obali

Foto: TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ

ČAČAK – Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Čačak Borivoje Gačić rekao je danas da je sedam osoba koje su u ponedeljak u popodnevnim satima evakuisana sa jezera u Međuvršju, u stvari bila na suprotnoj obali jezera u odnosu na onu sa koje su isplovili i da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo.

Kako je naveo, po dobijanju dojave oko 17 časova, odmah je aktiviran tim za spasavanje i rad na vodi.

"Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17.40 ekipa od četiri pripadnika tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i tom prilikom su na obali preko puta 'Lanterne' zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom", kaže Gačić.

Prema njegovim rečima, akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

"Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na jezeru u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac ali u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše", rekao je Gačić.

On je dodao da u ovoj akciji spasavanja nije bilo povređenih lica.