4. jul 2024 11:02

Vladan Mijailović novi guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladan Mijailović novi guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Foto: TANJUG/ROTARI DISTRIKT SRBIJA I CRNA GORA

ZAJEČAR - Magistar tehničkih nauka iz Bora Vladan Mijailović preuzeo je dužnost guvernera Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru od dosadašnjeg vršioca te funkcije Aleksandra Radojičića.

Mijailović je na svečanosti preuzimanja funkcije u Carskoj palati Felix Romuliana kod Zaječara istakao da nova dužnost, koja će trajati do 1. jula 2025. godine, za njega predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i obavezu jer je bivši guverner postavio visoku lestvicu, saopštio je Rotari distrikt za Srbiju i Crnu Goru.

"Magiju rotarija sprovodićemo koristeći akcioni plan kroz četiri pravca delovanja - da povećamo uticaj tako da svi klubovi imaju lokalne i međunarodne projekte, učestvuju u davanju u Rotari Fondaciju i da koriste distrikte i globalne fondove u realizaciji projekata", rekao je Mijailović.

Dodao je da će se proširiti i domen delovanja, tako što će biti 73 vođena i organizovana Rotari kluba i 32 Rotarakt kluba.

Najavio je da će u ovoj godini Rotari distrikt Srbija i Crna Gora ugostiti predsednicu Rotari Internacionale Stefani Uršik, bivšu predsednicu Rotari Internacionale Dženifer Džons i druge najviše oficire u Rotariju, dodaje se u saopštenju.

"Ukazana nam je velika čast, dodelom organizacije najvećeg događaja Insituta Zone 21, kome će naš distrikt i Beograd biti domaćini rotarijancima iz celog sveta", rekao je Mijailović.

Kako je navedneo, rotari zajednica u Srbiji i Crnoj Gori čini 1.400 rotarijanki i rotarijanaca iz 70 klubova.