8. jul 2024 14:13

Oficiri koji su završili generalštabno usavršavanje danas raspoređeni na dužnost

Izvor: TANJUG

podeli vest

Oficiri koji su završili generalštabno usavršavanje danas raspoređeni na dužnost

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ MARIJANA JANKOVIĆ

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je oficire koji su nakon završetka generalštabnog usavršavanja danas raspoređeni na dužnosti u komandama i jedinicama Vojske Srbije.

On je svršenim polaznicima generalštabnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu predstavio aktuelne izazove, rizike i pretnje i prioritete u razvoju sposobnosti Vojske Srbije, dajući im pritom i usmerenja za rad na novim dužnostima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je izrazio zadovoljstvo što je Vojska Srbije od danas jača za novu generaciju oficira koji su završili najviše vojno stručno usavršavanje i istakao da se od njih očekuje da stečena znanja primenjuju u svakodnevnom radu, da ispolje kreativnost, inicijativu i liderske sposobnosti i odnosom prema zadacima budu primer mlađim starešinama.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo posebnih programa usavršavanja oficira, a realizuje se radi njihovog osposobljavanja i neposredne pripreme za visoke dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.