15. avgust 2024 11:58

Carina sprečila šverc skupocenog sata vrednog 12.000 evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Carina sprečila šverc skupocenog sata vrednog 12.000 evra

Foto: Uprava carina

BEOGRAD - Carinski službenici su 13. avgusta na graničnom prelazu Gostun, u saradnji sa policijom, sprečili vozača autobusa u nameri da skupoceni ručni časovnik, procenjen na 12.000 evra, bez prijavljivanja prenese preko granice.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen autobus koji je iz Crne Gore prevozio putnike ka Srbiji, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Carinski i policijski službenici su prilikom detaljnog pregleda prostora za odmor vozača, na krevetu ispod ćebeta, pronašli originalno upakovani muški ručni časovnik marke "Rolex Sea-Dweller".

Neprijavljeni sat, čija je vrednost procenjena na oko 12.000 evra, biće zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo da su državljani Republike Srbije, pored ličnog prtljaga, oslobođeni od plaćanja uvoznih dažbina na predmete kupljene u inostranstvu za svoje lične potrebe i potrebe svog domaćinstva u vrednosti do 100 evra.

Kako se navodi sve što premašuje ovaj limit podleže plaćanju uvoznih dažbina i mora se prijaviti prilikom ulaska u zemlju.