18. avgust 2024 11:59

Dačić: Vehabija Senad Ramović ubijen u okršaju s policijom, odbio da se preda, pucao na pripadnike MUP-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Vehabija Senad Ramović ubijen u okršaju s policijom, odbio da se preda, pucao na pripadnike MUP-a

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD  - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je vehabija Senad Ramović Becan ubijen sinoć u okršaju sa policijom u selu Hotkovo kod Novog Pazara i istakao da je Ramović odbio da se preda prilikom hapšenja i ispalio tri-četiri hica na pripadnike MUP-a.

"To je bila zajednička akcija BIA, MUP i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru", rekao je Dačić danas za TV Prva.

Dačić je naveo da je akcija izvedena u selu Hotkovo, odakle je Ramović, ali da on nije bio u svojoj kući, već je pronađen u kući koja je nekoliko stotina metara od njegove kuće, a koja je vlasništvo njegovog zeta Aldina Birčovića, kriminalca iz Novog Pazara koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu.

"Prilikom hapšenja (Ramović) je pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio je tri-četiri hica i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice su ga likvidirali", rekao je Dačić.

SPS podržava Vučića i stavove oko projekta iskopavanja litijuma

Ivica Dačić izjavio je danas da je njegova stranka saglasna i da podržava projekat Jadar, kao i stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga smatra da će doneti najbolje odluke koje su u interesu naše zemlje.

Dačić je za TV Prva rekao da blokade međunarodnih i domaćih javnih saobraćajnica, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, pretnje napadima na privredna čvorišta, kao i svakodnevne pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću predstavljaju teška krivična dela, ono što se i svetu u bezbednosnim strukturama zove ekoterorizmom i ekoekstremizmom.

"Država se mora tome odlučno suprotstaviti. Socijalistička partija Srbije u potpunosti podržava stavove predsednika Vučića o pokušaju da se izazove haos u Srbiji, uz pomoć stranih centara moći", naveo je Dačić.

On je podsetio da je tema oko iskopanja litijuma bila tema na ponos Srbije tokom prethodne vlasti, početkom 2000-tih godina i da se tada nije govorilo o štetnosti po zdravlje ljudi.

Cilj zapadnih sila nestabilan region kako bi imale veći uticaj na odlučivanje

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je je ubeđen da je cilj velikih zapadnih sila da izazovu nestabilnost na ovim prostorima kako bi mogle da imaju veći uticaj na rešavanje problema i donošenje odluka i istakao da im smeta stabilna Srbija na svim poljima.

Dačić je, komentarišući izveštaj kineskog Ministarstva spoljnih poslova u kojem se navodi da američki Kongres finansira organizaciju koja kod nas finansira brojne nevladine organizacije u cilju rušenja vlasti, rekao da to nije ništa novo na našim prostorima, da se to dešavalo i ranije i da američka administracija to i ne krije.

"Oni su i u Kongresu donosili odluke o tome. Počelo je još u vreme (nekadašnjeg pedsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana) Miloševića, pa čak i pre Miloševića u vreme socijalizma se govorilo i raspravljalo o uticaju na, kako oni kažu, demokratizaciju, širenje demokratije", rekao je Dačić za TV Prva.

On je dodao da mu je pre 10 dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je rekao, počeo da čita koje su sve te organizacije po izveštaju Narodne banke i drugih organizacija.