19. avgust 2024 09:58

Uhapšene dve osobe koje su oštetile budžet Srbije za više od osam miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uhapšene dve osobe koje su oštetile budžet Srbije za više od osam miliona dinara

Foto: shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

KRALJEVO - U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije - Odsek Čačak i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - Odsek Kraljevo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšene su dve osobe zbog sumnje da su izvršila krivična dela poreske utaje, čime je oštećen budžet Srbije u iznosu od preko osam miliona dinara i krivično delo pranja novca, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 20 miliona dinara.

Jedan od okrivljenih, kao faktički odgovorno lice u privrednom društvu je u toku 2023. i 2024. godine u knjigovodstvu evidentirao primljene fiktivne račune od drugog privrednog društva u iznosu od 12.760.940 dinara sa iskazanim PDV-om u ukupnom iznosu od 2.552.188 dinara, za koji iznos je u poreskim prijavama neosnovano iskazao pravo na poreski kredit, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Takođe je novac privrednog društva u ukupnom iznosu od 16.747.208 dinara iskoristio za lične potrebe, bez obračuna i uplate poreza na prihode od kapitala u ukupnom iznosu od 2.955.388 dinara.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa