17. maj 2023 14:16

Policijska uprava Čačka: Na teritoriji Moravičkog okruga do sada predato više od 450 komada vatrenog oružja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Policijska uprava Čačka: Na teritoriji Moravičkog okruga do sada predato više od 450 komada vatrenog oružja

Foto: Tanjug/video

ČAČAK - Na teritoriji Moravičkog okruga koji je u nadležnosti Policijske uprave Čačak, a koja pored Čačka pokriva teritoriji opština Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica do sada je predato više od 450 komada vatrenog oružja, izjavio je danas načelnik PU Čačak, Draško Darijević.

"Odziv građana na poziv Ministarstva je više nego dobar. Predato je više od 450 komada vatrenog oružja. Apelujemo na građane da minsko-eksplozivna sredstva nikako lično ne donose u prostorije policijske uprave i policijskih stanica zbog svoje bezbednosti i bezbednosti policijskih službenika, već da nam se obrati a mi ćemo organizovati specijalizovane službe koje će to na bezbedan način da preuzmu", rekao je on za Tanjug.

 

On je naglasio da se građanima prilikom predaje oružja ne uzimaju lični podaci niti moraju da dokazuju poreklo oružja.

"Sve vrste oružja koje građani žele da predaju, mogu da se predaju ovde u sedištu policijske uprave u Čačku, a takođe i u policijskim stanicama u Ivanjici, Guči i Gornjem Milanovcu u vremenu od 7 do 19 časova. Bitno je da ponovimo da građani koji predaju oružje apsolutno neće snositi nikakve posledice, ne moraju čak ni da se legitimišu, ne moraju da dokazuju poreklo oružja niti će ih službenici o tome i pitati", zaključio je Darijević.

 

Od kada je počela akcija prikupljanja nelegalnog naoružanja od građana, na teritoriji Moravičkog okruga nisu bili zabeleženi slučajevi da su maloletna lica donosila oružje na predaju.