18. avgust 2023 18:34

Kosovska policija uhapsila Srbina Nebojšu Virijevića; Kancelarija za KiM: Još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosovska policija uhapsila Srbina Nebojšu Virijevića; Kancelarija za KiM: Još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

PRIŠTINA - Kosovska policija je danas uhapsila Nebojšu Virijevića iz Leška, kod Leposavića, koji je u sredu sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamenika ministra privremenih prištinskih institucija za zajednice i povratak Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu, potvrdio je za Tanjug advokat Nebojša Vlajić.

On je naveo da je Virijević uhapšen jutros i da se nalazi u Policijskoj upravi Južna Mitrovica zbog krivičnog dela pretnja koje je navodno učinio prema Radomiroviću.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a sutra će, kako kaže, najverovatnije biti izveden pred sudiju.

Kancelarija za KiM: Hapšenje Srbina je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je današnje privođenje Nebojše Virijevića, koji je iskazao svoje neslaganje sa "Kurtijevim okupatorima, nelegitimnim i lažnim namesnicima", još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda ali i novi pokušaj uvođenja verbalnog delikta na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju privedenom Virijeviću obezbedila je besplatnu pravnu pomoć i advokata, a o njegovim slučaju će obavestiti i međunarodne predstavnike.

Kako se navodi, kada vlasti u Prištini na čelu sa Kurtijem ne mogu na nateraju Srbe da prihvate njegove lažne gradonačelnike i "poltrone iz Prištine", tada silom i hapšenjima žele da se osvete nelojalnim Srbima.

"Nikada Srbi neće prihvatiti Kurtijev jaram, niti njegove namesnike koji nemaju nikakav legitimitet niti kredibilitet u srpskom narodu i suprotstavljaće im se svim nenasilnim metodama, za razliku od Kurtijevog aparata koji zna samo za silu i nasilje", navodi se u saopštenju.