16. januar 2024 16:12

Trajal: Stručne službe istražiće detalje nesreće u kojoj je poginuo radnik

Izvor: TANJUG

podeli vest

Trajal: Stručne službe istražiće detalje nesreće u kojoj je poginuo radnik

Foto: Tanjug/video

KRUŠEVAC - Kruševčka korporacija Trajal saopštila je da se pored preduzetih svih mera zaštite na radu u Pogonu za proizvodnju goriva trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije jutros u 9.00 časova dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba izgubila život, a da će stručne službe istražiti detalje nesreće.

"Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama. Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zahvaljujući brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trajal Korporacije povređeni zbrinuti i ugašen požar.

Oni navode da je Pogon za proizvodnju gorive trake radio uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja", navodi se u saopštenju kabineta generalnog direktora.