19. januar 2023 17:35

Ksenija Pavlović Mekatir: Američka javnost jako uznemirena slučajem Volš

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ksenija Pavlović Mekatir: Američka javnost jako uznemirena slučajem Volš

Foto: Tanjug video

VAŠINGTON - Urednica portala "Pavlović tudej" Ksenija Pavlović Mekatir (Mcateer) izjavila je danas da je američka javnost jako uznemirena iznetim dokazima protiv muža Ane Volš, Brajana Volša, koji je optužen za njeno ubistvo, posebno kada se radi o onome što je optuženi pretraživao na Guglu.

“Najnovije informacije su takve da se smatra da je ceo taj broj dokaza koji je iznet juče od strane tužioca dovoljan da njega optuže za ubistvo”, rekla je ona za Tanjug.

 

Na pitanje dokle se stiglo sa istragom u vezi sa telom Ane Volš, Mekatir je odgovorila da je, kako je razumela, Brajan Volš ostavljao njeno telo na različitim lokacijama, te da je pronađena njena tašna, kao i kartica koja potvrđuje da se vakcinisala protiv kovida.

“Sa najnovijim dokazima i tajmlajnom događaja, odnosno satnicom pretraga na Guglu koju je započeo oko 4 ujutru je po ekspertima dovoljna da bude osuđen”, rekla je Mcateer.

 

Na pitanje da li se sumnja na još nekog pored Volša, ona je rekla da nema takve informacije, dodajući da je on glavni osumnjičeni, a da li će neko biti pridodat, ostaje da se vidi.

“Postoje priče da je majka nešto znala, ja to ne znam i ne mogu da tvrdim”, rekla je Mcateer.

Ona je dodala da je svaka medijska kuća o slučaju Ane Volš izveštavala sveobuhvatno, dodajući da su američki mediji bili zaintresovani za slučaj jer je imao "sve elemente jednog blokbstera, budući da je bilo glamura i nasilja".

Ta vest je, kaže, bila toliko vidljiva u američkim medijima da nije bilo šanse da se ne primeti.

“Srpski mediji su obezbedili intervju sa njenom majkom što je bilo značajno dok su se otkrivale stvari. Najbitnije je da se izbegava senzacionalizam i da se osveste žene na Balkanu da ne budu žrtve nasilja, da znaju da prepoznaju, da znaju kako da se sklone”, rekla je ona.

Mnogi smatraju da je ovo jedna prilika da se kroz medija poveća pažnja i da se ukaže ženama da prepoznaju znakove nasilja u porodici, koju očigledno Ana nije mogla da uvidi ili nije imala podršku u okruženju, poručila je urednica portala "Pavlovic tudej".