11. jul 2024 12:50

Završeno saslušanje osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić, negirao krivicu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Završeno saslušanje osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić, negirao krivicu

Foto: Tanjug

ZAJEČAR - U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je osumnjičeni Dejan D. negirao da je učestvovao u ubistvu dvogodišnje devojčice Danke Ilić, rečeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Dejan D. je negirao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo.

Današnje saslušanje je zakazano na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, Srđan J. je, nedavno na ponovljenom saslušanju negirao ubistvo devojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Pored Dejana D. i Srđana J, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana D. zbog sumnje da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Dejan D. i Srđan J. se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav D, otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana D, Dalibor D. preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.