24. jul 2024 20:44

Vučić: Srbija se nalazi na odličnom putu, prosečna plata prešla 100.000 dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Srbija se nalazi na odličnom putu, prosečna plata prešla 100.000 dinara

Foto: Prtscrn/Instagram, @buducnostsrbijeav

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla 100.000 dinara, da je sada 855 evra i dodao da je pre deset godina bila samo 330 evra.

"Kad snovi postanu stvarnost, napred u budućnost", rekao je Vučić u video-obraćanju na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Prema njegovim rečima, ovo pokazuje da se Srbija nalazi na odličnom putu.

"Dobili smo podatke za maj mesec prosečne plate u Republici Srbiji u mnogim našim gradovima. U Beogradu prosečna plata je 1.075 evra, u Novom Sadu 982 evra, u Nišu 813 evra i približava se proseku Republike", rekao je predsednik i dodao da je u Boru prosečna plata 1.025 evra.

Dodao je da dobre investicije i vizionarska politika daju rezultate.

On je naveo da ćemo pre kraja godine imati prosečne plate više od 900 evra, a sledeće godine više od hiljadu evra čime ćemo, kako je rekao, napraviti ozbiljnu istorijsku razliku u odnosu na period siromaštva, nezaposlenosti i propadanja.

"Pred nama je težak put odgovornosti i ozbiljnosti, moramo da radimo još više, napornije jer znamo i vidimo da možemo, jer Srbija može da grabi krupnim koracima napred", poručio je Vučić.

Pozvao je sve građane da rade zajedno, da se ujedine kako bismo, kako je rekao, ostvarili i sve ono što smo se "dogovorili da ćemo zajednički da napravimo do 2027. godine, a to je da prosečna plata bude 1.400 evra i penzija 650 evra".