6. avgust 2024 15:44

Sociolog Vladimir Vuletić: Ekologija je paravan za političku borbu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sociolog Vladimir Vuletić: Ekologija je paravan za političku borbu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Sociolog Vladimir Vuletić ocenio je danas da protesti koji se održavaju u Srbiji protiv eksploatacije litijuma onemogućavaju racionalnu debatu o tom pitanju koja je svima potrebna i da nema sumnje da je ekologija svojevrstan izgovor i paravan za dnevno-političku ili partijsku borbu.

"Da li je reč samo opozicionim strankama ili o širem krugu zainteresovanih za promenu vlasti u Srbiji koja ne bi bila na izborima, to je sasvim drugo pitanje. Ali nema sumnje da ekologija predstavlja samo izgovor. Posebno što vidimo da tu nema mnogo ekoloških argumenta. Više se računa na nešto što je strah građana, a strah se najlakše razvija i širi u nekoj oblasti u kojoj nemate dovoljno informacija, u kojoj nemate argumente", ocenio je Vuletić za Tanjug.

On je dodao da je važno to što je Ministarstvo zdravlja pokrenulo inicijativu da se osnuje tim medicinskih stručnjaka koji bi javnost upoznao sa onim što je zaista rizik jer, kako kaže, nema sumnje, da svaka intervencija u prirodi nosi sa sobom određeni rizik, a koliki je taj rizik, koliko je to opasno za zdravlje ljudi neposredno i posredno, to je stvar procena.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa