8. avgust 2024 21:05

Vučić: U Srbiji se vlast neće menjati nasiljem na ulicama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: U Srbiji se vlast neće menjati nasiljem na ulicama

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da se vlast u Srbiji neće menjati na ulicama i nasiljem, već na izborima, a da je hajka oko litijuma krenula sa ciljem rušenja njega i vlasti u Srbiji.

"U Srbiji će se vlast birati na izborima. To što neki zamišljaju da će nasiljem da promene nešto, neće promeniti ništa. A ja da bežim i idem bilo gde drugo, ne pada mi na pamet", rekao je Vučić večeras u video obraćanju putem Fejsbuka.

On je poručio onima koji su se zabrinuli, a koji su mu slali danas poruke posle pretnji da će da ga proteraju preko Drine, da je njemu Srbija sve i da živi za zemlju.

"Sve ove godine sam živeo za rešavanje svakog problema u Srbiji. Borio sam za svaku pobedu u sportu, kulturi, pre svega ekonomiji ali i politici. To što neki zamišljaju da će nasiljem da promene nešto, neće promeniti ništa. A ja da bežim i idem bilo gde drugo, ne pada mi na pamet. Srbija je mesto gde sam se rodio, Srbija je mesto za koju sam sve dao, koja je meni sve dala. Srbija je mesto gde ću da umrem. Nikada je neću napustiti. I boriću se zajedno sa vama, do kraja, za pristojnu i modernu Srbiju", rekao je Vučić.

Biće još lepih vesti, obraćam se na drugačiji način jer prilike to zahtevaju

Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti putem svog Fejsbuk profila, kako je rekao, na drugačiji način, zato što drugačije vreme i drugačije prilike to zahtevaju.

"Obično živimo za to da kažemo neku lepu vest i biće ovih dana još lepih vesti što se tiče i investicionog rejtinga Srbije, stanja naših javnih finansija, povećanja plata, penzija, svega, ali sam večeras rešio da se na nešto drugačiji način obratim iz prostog razloga što drugačije vreme i drugačije prilike to zahtevaju", rekao je Vučić.

On je rekao da je u prethodnih 12 godina, od kada je bio i prvi potpredsednik vlade i predsednik vlade i predsednik Srbije svakako bio neko ko je u dobroj meri uticao na događaje i politiku Srbije i da nikada nije tražio izgovore, opravdanja već se, kako je rekao, trudio da pronađe rešenja i "da probleme zajednički rešavamo".

"U svih tih 12 godina ma koliko smo stvari promenili, od rekordne nezaposlenosti do rekodne zaposlenosti, od deobe trećeg ii četvrtog mesta po visini plata u regionu do prvog mesta u regionu, od zemlje visoko zadužene do zemlje koja je dvostruko manje zadužena, od proseka EU do toga da smo uspeli da reindustrijalizujemo zemlju u dobroj meri, da veliki broj problema rešimo i najvažnije od svega da budemo nezavisna zemlja koja vodi svoju politiku kojoj niko ne određuje pravce", naveo je Vučić.