10. avgust 2024 21:31

Zorana Mihajlović: Blokada saobraćajnica bila bi još jedan dokaz da je protest politički

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zorana Mihajlović: Blokada saobraćajnica bila bi još jedan dokaz da je protest politički

Foto: TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

BEOGRAD - Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je večeras da bi blokada važnih saobraćajnica na protestu protiv iskopavanja litijuma bila još jedan pokazatelj da je taj skup politički motivisan, jer bi takva akcija nanela veliku štetu državi.

"Ako je recimo u pitanju Koridor 10, koji je trenutno najvažniji, gde imamo preko 70 miliona automobila godišnje, možda sada i više, to su ogromne finansijske štete, ali generalno svaka vrsta blokade dira svakog građanina u ovoj zemlji. Mislim da to nije pravi pristup, ali to je njihova stvar. Tako još jednom pokazuju da protest jeste politički", rekla je Mihajlović za Tanjug.

Jedna od govornica na večerašnjem protestu je bila naučna saradnica Instituta za hemiju Dragana Đorđević, a Mihajlović objašnjava da je ona (Đorđević) radila u Ministarstvu rudarstva i energetike godinu dana, po ugovoru, i trebalo je da objasni šta nije dobro u projektu "Jadar", ali, kako je istakla, nikakav izveštaj za to vreme nije dala, dok je istovremeno išla na proteste i govorila protiv države.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa