19. avgust 2024 18:02

Nemanja Starović: Pobeda na Ceru s pravom upisana zlatnim slovima u istoriju Evrope

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Starović: Pobeda na Ceru s pravom upisana zlatnim slovima u istoriju Evrope

Foto: TANJUG/MINRZS

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i izaslanik predsednika Srbije Nemanja Starović danas je na obeležavanju 110. godišnjice od Cerske bitke podsetio da se na padinama Cera te 1914. godine pisala i zlatnim slovima ispisala vojna istorija ne samo Srbije već i Evrope.

"Pobeda na Ceru sa pravom je upisana zlatnim slovima u istoriju, kako srpskog naroda, tako i čitave Evrope. Period od 1914. do 1918. godine ostao je upamćen kao vreme velikog stradanja, ali i vreme najvećeg herojstva i neprolazne slave", rekao je Starović na državnoj ceremoniji obeležavanja te važne godišnjice borbe na Ceru, u kojoj je srpska vojska izvojevala jednu od najznačajnijih pobeda u Prvom svetskom ratu nad znatno nadmoćnijim austrougarskim snagama.

Ministar je naglasio da je srpski vojnik to herojstvo dokazao u brojnim bojevima na kojima su srpski gorostasi ostavili svoje grobove kao večnu uspomenu na njihovo junaštvo i mučeništvo, prožeto rodoljubljem i hrabrošću na koje smo i danas ponosni.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa