28. avgust 2024 11:12

Vučević: U Hrvatskoj se direktno krše elementarna prava Srba, čudna pravila u EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: U Hrvatskoj se direktno krše elementarna prava Srba, čudna pravila u EU

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su u Hrvatskoj osuđeni pevači krajiške grupe Jandrino jato jer su pevali srpske patriotske pesme, čime se, kako kaže, direktno krše elementarna i osnovna ljudska prava Srba u Hrvatskoj.

Vučević je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je iz Hrvatske stigla još jedna presuda - za pevače grupe Jandrino jato koji su osuđeni jer su pevali pesmu Marširala kralja Petra garda, kao i nedavni slučaj hapšenja srpskog advokata Nemanje Berića, kao i pitanje kakve nam to poruke šalju komšije kada s druge strane već godinama u Hrvatskoj nema nikakvih kazni za one koji konstantno veličaju ustaštvo.

"Šalju nam signal da čudna pravila i vrednosti važu o EU. I čini mi se potpuno suprotno od onoga kako mi razumemo pravile i vrednosti EU. Ovo je direktno kršenje elementarnih ljudskih prava, ali to traje u kontinuitetu. Nažalost u Srbiji se više kuka za Severinom nego za jednim Srbinom koji je uhapšen ili stradao. Ovde će vam mnoge nevladine organizacije mnogo više žaliti za jednom grančicom, a nikada nećete čuti da osuđuju teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji, nikada", rekao je Vučić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa