28. avgust 2024 11:43

Begović: Digitalni portal i mobilna aplikacija za praćenje životne sredine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Begović: Digitalni portal i mobilna aplikacija za praćenje životne sredine

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović izjavila je danas, na sastanku koji je bio posvećen projektu "Jadar", da se primenom najsavremenijih tehnologija uvodi kontinuitana transparentnost i informisanost u praćenju životne sredine.

Begović je na skupu, kome su prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministrke Irena Vujović i Dubravka Handanović Đedović, rekla da je na sastanku sa naučnom zajednicom prošle nedelje dogovorena ideja da se uspostavi javni digitalni portal preko kojeg će biti omogućeno praćenje stanja životne sredine, a koja se odnose na vazduh, vodu i zemljište.

"Na ovaj način građani će moći da imaju svakodnevni otvoreni uvid u sve reletavne informacije a portal će dobijati informacije od fakulteta, instituta. Takođe i država i komapnije koje će ucestvati na ovakvim projektima moraće naucnoj zajednici da daju sve relavatne informacije kako bi došli do svojih zaključaka", rekla je Begović.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa