29. avgust 2024 11:23

Marko Đurić: Nauru je naš prijatelj, Srbija je zahvalna na doslednom stavu o najvažnijim pitanjima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Đurić: Nauru je naš prijatelj, Srbija je zahvalna na doslednom stavu o najvažnijim pitanjima

Foto: Tanjug TV

NUKUALOFA - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Nauru Lionelom Aingimeom i tom prilikom istakao da je Nauru prijatelj Srbije na Pacifiku, kao i da je Srbija zahvalna na doslednom stavu i snažnoj podršci u međunarodnim okvirima po pitanjima od najvišeg značaja za našu zemlju, saopštilo je danas Ministarstvo.

On je na marginama 53. sastanka lidera Foruma pacifičkih ostrva u Tongi rekao kolegi iz Naurua da, iako su naši diplomatski odnosi formalno mladi, dve zemlje vezuju iste tradicionalne vrednosti, visok nivo međusobnog razumevanja i uvažavanja, kao i poštovanje principa međunarodnog prava.

Govoreći o programu stipendiranja "Svet u Srbiji", kao mogućnosti da se građani dveju zemalja još više zbliže, šef srpske diplomatije je izrazio nadu da ćemo u predstojećim godinama na srpskim univerzitetima poželeti dobrodošlicu sve većem broju studenata iz Naurua, koji će doći da se školuju u našoj zemlji, da nauče naš jezik i da se upoznaju sa našom kulturom.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa