30. avgust 2024 18:29

Petar Petković: Kurti krenuo u gašenje svih srpskih institucija na Kosovu i Metohiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petar Petković: Kurti krenuo u gašenje svih srpskih institucija na Kosovu i Metohiji

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Povodom upada tzv. kosovske policije u četiri opštine na severu Pokrajine, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti krenuo u gašenje svih srpskih institucija na severu pokrajine, koje bi trebalo da budu baza za formiranje ZSO.

"Aljbin Kurti je ovim krenuo u gašenje svih srpskih institucija na severu pokrajine, koje nisu nikakve paralelne institucije nego one institucije koje bi trebalo da budu baza za formiranje ZSO. Haos koji je danas u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije sproveo Aljbin Kurti imaće dalekosežne posledice po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i sračunat je s ciljem izazivanja sukoba na severu pokrajine i nove eskalacije situacije", poručio je Petković.

On je podsetio da su Kurtijevi specijalci do zuba naoružani, sa blindiranim vozilima i oružjem na gotovs upali u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, uz upad i u zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa