30. avgust 2024 18:39

Miloš Vučević: Dosta je međunarodna zajednica prećutkivala Kurtijevo nasilje i kriminal

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević: Dosta je međunarodna zajednica prećutkivala Kurtijevo nasilje i kriminal

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Vlade Miloš Vučević najoštrije je osudio upad pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i istakao da zahteva hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice.

"Da je sve ovo vreme, od kada Kurtijev režim ide na Srbe dugim cevima, bilo drugačijih reakcija osim prećutkivanja i ignorisanja nasilja i kriminalizacije severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija, možda danas ne bi gledali slike ovog užasnog nasilja. Očigledno je da je Kurti krenuo u ostvarenje svog plana, a to je da protera i ugasi sve što je srpsko, pa tako i srpske institucije na Kosovu i Metohiji", naveo je Vučević.

Predsednik srpske Vlade ističe da je "indikativno je da je svoj poslednji obračun sa Srbima Aljbin Kurti naredio odmah nakon završetka dvodnevne posete Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona", navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Vlade.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa