1. septembar 2024 17:24

Postavljene table tzv. kosovskih institucija na srpske ustanove u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Postavljene table tzv. kosovskih institucija na srpske ustanove u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Foto: Tanjug/video

LEPOSAVIĆ - Na objektu u Leposaviću gde su do petka radili Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola i gde se nalaze kancelarije mnogobrojnih srpskih organizacija danas su privremeno postavljena dva papira na kojima je napisano "Ministarstvo za zajednice i povratak" i "Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja".

Te papire - table postavile su danas privremene prištinske institucije sa trojezičnim natpisima (na albanskom, srpskom i engleskom jeziku) i sa obeležjima tzv. Kosova, a u natpisu na srpskom jeziku greškom je napisano umesto reči zajednice ''zazebince''.

Ispred ove zgrade parkirano je blindirano vozilo tzv. kosovske policije.

Postavljene table tzv. kosovskih institucija na srpske ustanove u Kosovskoj Mitrovici

Na objektima institucija Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici koje su privremene prištinske institucije nasilno zatvorile u petak danas su postavljeni trojezični natpisi na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.

Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera.

Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četri opštine na severu Kosova i Metohije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.