3. septembar 2024 08:44

Goran Minić: Prijave brucoša za smeštaj u studentske domove do 16. septembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Goran Minić: Prijave brucoša za smeštaj u studentske domove do 16. septembra

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Prijava za brucoše za studentske domove trajaće do 16. septembra u Studentskom domu „Karaburma”, Mije Kovačevića 7b, radnim danima od 8 do 15 časova.

Raspodela mesta za brucoše obaviće se krajem septembra kako bi svi koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskom domu, mogli da se usele pre 1. oktobra, kada na većini visokoškolskih ustanova počinju predavanja.

“Ustanova Studentski centar „Beograd”, prema Konkursu Ministarstva prosvete, sprovodi dve raspodele u toku godine – jednu krajem septembra za brucoše i drugu u novembru za studente starijih godina studija”, rekao je za Tanjug Goran Minić, direktor Ustanove Studentski centar Beograd.

Preliminarne rang-liste kandidata biće objavljene u utorak, 17. septembra godine, do 12 časova.

"Ako student smatra da mu je nepravilno obračunat broj bodova, može podneti prigovor u Službi smeštaja na adresi Đušina 5a, radnim danima od 8 do 15 časova, najkasnije do utorka, 24. septembra”, rekao je Minić.

Konačne rang-liste biće objavljene u sredu, 25. septembra 2024. godine, do 12 časova, a raspodela mesta za brucoše koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskim domovima održaće se u Studentskom domu "Karaburma”. Za devojke: 26, 27. i 28. septembra, a za muškarce 30. septembra, rekao je on.

“Prilikom konkurisanja potrebno je priložiti overene fotokopije svedočanstava za sve razrede srednje škole, uverenje visokoškolske ustanove da je student prvi put upisan u prvu godinu studija na teret budžeta Republike Srbije i uverenje o prihodima po članu domaćinstva za prvu polovinu tekuće godine; na licu mesta kupuje se i popunjava obrazac prijave na Konkurs, a na uvid se prilažu indeks i lična karta”, rekao je Minić.

Pravo na smeštaj, kako je objasnio, imaju studenti koji su prvi put upisani u prvu godinu studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

“Raspodela mesta za brucoše obaviće se krajem septembra kako bi svi koji su ostvarili pravo na smeštaj u studentskom domu, mogli da se usele pre 1. oktobra, kada na većini visokoškolskih ustanova počinju predavanja”, rekao je Minić.

Mesta za brucoše će biti u skoro svim domovima, kao i prethodnih godina. Ipak, najveći broj studenata prve godine će živeti u tradicionalno „brucoškim” domovim „Patris Lumumba”, „Karaburma”, „Žarko Marinović” i „Vera Blagojević 2” i ostalim.

“Prema Konkursu za smeštaj studenata u studentske domove, koji je raspisalo Ministarstvo prosvete za školsku 2024/2025. godinu, u 14 studentskih domova u okviru Ustanove Studentski centar „Beograd” opredeljeno je 9.258 mesta za smeštaj studenata čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije”, rekao je Minić.