3. septembar 2024 14:04

Elvira Kovač se sastala sa ambasadorom Kipra, razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i značaju regionalne saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Elvira Kovač se sastala sa ambasadorom Kipra, razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i značaju regionalne saradnje

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač razgovarala je danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Fotiju Andreasom o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o značaju regionalne saradnje Zapadnog Balkana, saopštila je Narodna skupština.

Sagovornici su se složili da je dijalog neophodan radi normalizacije odnosa i bezbednosti na KiM i istakli konstruktivni pristup Beograda dijalogu.

Kako se navodi, tema razgovora bilo je i dalje razvijanje bilateralne saradnje dve zemlje, naročito na parlamentarnom nivou, a tom prilikom Kovač se zahvalila Kipru na razumevanju pozicije Srbije i izazova sa kojima se suočava, kao i na kontinuiranoj podršci u evropskim integracijama.

Ona je istakla je značaj parlamentarne diplomatije i daljeg razvijanja međuparlamentarnih odnosa, posebno između radnih tela dva parlamenta, kao i na polju evropskih integracija.

Ambasador Fotiju Andreas ocenio je da je došlo vreme da Srbija dobije pozitivan signal od Evropske unije, otvaranjem novog pregovaračkog klastera i istakao da će Kipar nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.