3. septembar 2024 15:43

Vučević: Svaki građanin Srbije je bezbedan, ne smemo da dozvolimo da nas dele

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Svaki građanin Srbije je bezbedan, ne smemo da dozvolimo da nas dele

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

NOVI PAZAR - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Novom Pazaru da svaki građanin Srbije, bez obzira na nacionalnost ili veroispovest mora da bude i jeste bezbedan u Srbiji i da ne sme da se dozvoli da nas iko deli, jer kako je rekao, neprijatelji Srbije to rade vekovima. 

"I to je nešto o čemu nema pregovora i nema razmišljanja. Kao što svako ko krši zakon i Ustav ove države, bez obzira da li je ove ili one nacionalnosti ili veroispovesti, je isto odgovoran i ne može da bude zaštićen zbog toga", rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska sportske sale u Novom Pazaru.

Vučević je rekao da je važno da se držimo zajedno i da je njegova suštinska poruka dolaska u Novi Pazar da žele da nas podele oni koji nam vekovima ne dozvoljavaju da živimo u miru. 

"To su svi oni koji ne žele da mi budemo stabilni i nezavisni, nego žele da zavisimo od nekih drugih. Svi oni koji nikad nisu dozvolili da se balkanski narodi dogovaraju na Balkanu", rekao je Vučević i ocenio da bi se Srbi, Bošnjaci i drugi narodi koji ovde žive lakše dogovarali sami i u Bosni, i u Srbiji, i svuda. 

Srbija će nastaviti sa ulaganjima u Novi Pazar

Premijer je danas obišao rekonstruisanu Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru u sklopu koje je izgrađena i sportska dvorana i rekao da će Srbija će nastaviti sa ulaganjima u taj kraj.

Rekonstrukcija škole, vredna 666,5 miliona dinara, realizovana je zahvaljujući Vladi Republike Srbije, sredstvima Ministarstva za javna ulaganja i Grada Novog Pazara i donela je modernizaciju svih infrastrukturnih elemenata.

Kompletno su zamenjene elektro i vodovodne instalacije, postavljena nova kotlarnica, podovi, stolarija i keramika, dok nova fasada doprinosi energetskoj efikasnosti i estetskom izgledu. 

Takođe, kompletan školski mobilijar je zamenjen, čime je obezbeđeno savremeno okruženje za rad i učenje.