3. septembar 2024 16:29

Raguš sa zamenikom ministra spoljnih poslova Gruzije o bilateralnoj saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Raguš sa zamenikom ministra spoljnih poslova Gruzije o bilateralnoj saradnji

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za spoljne poslove Marina Raguš sastala se danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Gruzije Teimurazom Janjaliem, sa kojim je razgovarala o unapređenju bilateralne saradnje dve države.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmenili mišljenja o unapređenju saradnje Srbije i Gruzije, sa posebnim osvrtom na parlamentarnu dimenziju bilateralnih odnosa i značajan prostor za razvoj sadržajnih parlamentarnih aktivnosti.

Raguš je zahvalila Janjaliu što Gruzija pitanje Kosova i Metohije vidi na, kako je ocenila, najispravniji mogući način, držeći se međunarodnog prava.

Zamenik ministra spoljnih poslova Gruzije je rekao da će ta zemlja da nastavi da podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, na svakom planu i u svim međunarodnim organizacijama.

Sagovornici su se saglasili da živimo u geopolitički izazovnim vremenima, u kojima se vide obrisi novog svetskog poretka i novog policentričnog sveta i da je zbog toga važno da se sačuva mir i stabilnost, kako unutar država, tako i u regionima kojima one pripadaju.

Oni su razmenili mišljenja i o najaktuelnijim političkim dešavanjima u svetu, kao i o procesu evropskih integracija Srbije i Gruzije.

Razgovarali su i o reformiskim procesima u obe države, ali i o različitim projektima u oblasti infrastrukture, ekonomije, energetike, IT sektora i drugo, koji doprinose razvoju država i prosperitetu oba naroda.