4. septembar 2024 12:40

Tomislav Momirović: Akcija "Najbolja cena" donosi realna sniženja, za manje para kupujete više

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Momirović: Akcija "Najbolja cena" donosi realna sniženja, za manje para kupujete više

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

OBRENOVAC - Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas u Obrenovcu da akcijom "Najbolja cena" potrošači mogu da ostvare uštede koje nisu simobilične, jer su sniženja realna, odnosno nisu mala.

On je tokom obilaska maloprodajnog objekta "Maksi" u Obrenovcu, povodom akcije "Najbolja cena", u kojoj su od 1.septembra snižene cene za 81 vrstu proizvoda, zahvalio svima koji su se uključili u ovu akciju navodeći da samo svi zajedno možemo da napravimo neki iskorak i damo podršku građanima posebno sada u septembru, kada deca kreću u školu i kada im je pomoć i podrška potrebna.

"Pozivam ljude da posete maloprodajne objekte po Srbiji, da vide da akcija Najbolja cena nije neka demagoška, populistička akcija, već da je ona realna i da ljudi zaista mogu da kupe više po manjim cenama kvalitetnih proizvoda", naglasio je Momirović.

Posebno je istakao da je ovom akcijom obuhvaćena i hrana za kućne ljubimce, koja je jeftinija i do 50 odsto, dodajući da to nije najvažnije, ali da jeste lep znak koji pokazuje da se misli i o tim ljudima.

Momirović je dodao da se prema podacima na proizvode i hranu namenjenu kućnim ljubimcima, godišnje u Srbiji potroši više od 100 miliona evra, kao i da u Srbiji sve više građana ima kućne ljubimce, zbog čega je i hrana za njih uključena u akciju "Najbolja cena".

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao i da je jasno kolika je to ušteda u kućnom budžetu ako se uzme u obzir da samo u Beogradu ima više od 200.000 kućnih ljubimaca i da se taj broj povećava iz godine u godinu, kao i da jedan proizvod, na primer suva hrana za životinje, sada iznosi 137 dinara, a do 1. septembra je koštala 275 dinara.

Ministar je naglasio da će ova vlada nastaviti da se bori i u budućnosti za ekonomski standard naših građana i da zaštiti njihove ekonomske interese zajedno sa partnerima iz privatnog sektora.

Momirović je zahvalio i trgovinskom lancu "Maksi" što je deo akcije "Najbolja cena" navodeći da je to najveći trgovinski lanac u Srbiji, kao i da je najveći privatni poslodavac u našoj zemlji.

"Mislim da je red da Srbija poštuje vas i vaše dobavljače i drago nam je da zajedno možemo da damo podršku i našim građanima. Mislim da nije mala stvar da u velikom broju vaših maloprodajnih objekata budu proizvodi iz ove akcije", rekao je Momirović.

On je naveo i da se sve veći broj prodavnica pridružuje akciji " Najbolja cena".

Od 1.septembra pa do kraja oktobra građani će u okviru akcije "Najbolja cena", koja je pokrenuta na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, po cenama koje su povoljnije od akcijskih, u 2.500 maloprodajnih objekata širom Srbije moći da kupe oko 700 proizvoda.

Akcija obuhvata 81 vrstu proizvoda i reč je o prehrambenim i proizvodima za ličnu higijenu, kao i proizvodima kućne hemije.

Prosečno sniženje iznosi 26,82 odsto i ono će ako se procenjuje domaćinstvima omogućiti uštedu od 8.000 do 22.000 dinara.

Ovi proizvodi u prodavnicama imaju oznaku "Najbolja cena".