4. septembar 2024 21:22

Miloš Vučević: Da unapređujemo saradnju, da radimo zajedno na jačanju Zapadnog Balkana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević: Da unapređujemo saradnju, da radimo zajedno na jačanju Zapadnog Balkana

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da Srbiju i Severnu Makedoniju mnogo toga vezuje, da između dve zemlje nema otvorenih pitanja, kao i da je na nama da se ti odnosi unapređuju, da se radi na jačanju Zapadnog Balkana i pridruživanju EU, da ne bismo ostali "slepo crevo" i zaboravljeni u ovoj geopolitičkoj podeli.

Vučević je nakon sastanka sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem rekao da veruje da moramo da budemo vrednovani u skladu sa svim reformama i podsetio da je Severna Makedonija donosila teške reforme, što je nešto što bi trebalo da bude vrednovano.

"Treba da oformimo komisiju za ekonomsku saradnju. Razgovarao sam sa Momirovićem to da ubrzamo, čeka nas saradnja za interkonektor za snabdevanje energentima. Treba da radimo i na jedinstvenom softveru da se ljudi ne zadržavaju na graničnim prelazima, da nema gužvi. Zaintereovani smo za saradnuu za ono što je važno za Zapadni Balkan, imaćemo vesti oko CEFTE, a najvbitnije je da sačuvamo mir na Zapadnom Balkanu, to nam je svima potrebno", rekao je Vučević.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa