5. septembar 2024 09:08

Vučević: Kurti istrajan u nameri da protera Srbe, Srbija nastavlja politički da se bori

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Kurti istrajan u nameri da protera Srbe, Srbija nastavlja politički da se bori

Foto: Tanjug

BEOGRAD, 5. septrembra (Tanjug) - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, govoreći o blokadi srpskih institucija na severu KiM od strane tzv. kosovske policije, da su svi zaposleni u srpskim institucijama dobili poziv za saslušanje, što pokazuje da premijer privremenih pritštinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja pritisak i teror kako bi Srbima jasno poručio da ne mogu da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji.

"Suštinski pravi se atmosfera da oni tamo ne mogu da odu, a onda odu neki iz centralne Srbije kod Kurtija pa kažu sad će Beograd da premesti Srbe sa severa u Rašku oblast i da pravi uvod da ako Srbi ne daj Bože budu proterani sa Kosova da je to u stvari ideja Beograda. Mnogo teška situacija, nesrećni smo, znate da ne možete da preduzmete sve što bi inače preduzeli jer su takve okolnosti", rekao je on za K1 televiziju.

Vučević je istakao da Srbija ima dve opcije, da ide u sukob ili da se bori politički i diplomatski što, prema njegovim rečima, deluje nedovoljno efikasno za javnost jer ne zavisi sve samo od Srbije, već i od onih koji su pokrovitelji tzv. kosovske nezavisnosti, koji dozvoljavaju da Kurti praktično zaustavi dijalog Beograda i Prištine.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa