27. januar 2023 14:16

Elvira Kovač: Opozicija pristala da ne daje izjave, pa stala pred kamere

Izvor: TANJUG

podeli vest

Elvira Kovač: Opozicija pristala da ne daje izjave, pa stala pred kamere

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne skupštine i poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač ocenila je danas da je sastanak poslanika sa evroposlanicima Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom bio konstruktivan.

Ona je istovremeno rekla da je iznenađena jer su opozicioni poslanici davali izjave medijima, suprotno dogovoru na sastanku.

 

“Ja vam se obraćam kao moderatorka, jako me je iznenadilo to da su svi predstavnici opozicije stali ispred kamere kada smo izašli. Pristali su na ovom sastanku da neće davati izjave, ne zato što imamo bilo šta da krijemo, već je Bilčik zamolio da ne bude izjava”, rekla je Kovač novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je navela da je razgovor protekao u “normalnim manirima”, da je svako imao dogovoreno vreme, da je postojao drugi krug za reagovanje na tvrdnje, te da će biti i nastavka, jer postoji saglasnost da treba da se razgovara.

Na pitanje da li je važilo pravilo “Chatham house” po kojem oni koji daju izjave ne mogu da govore šta je neko drugi rekao ili dogovor da izjava uopšte ne bude, odgovorila – i jedno, i drugo.