7. septembar 2024 12:20

Danijel Nikolić: Devet trgovinskih lanaca iz Kine zainteresovano za Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Danijel Nikolić: Devet trgovinskih lanaca iz Kine zainteresovano za Srbiju

Foto: Tanjug

SJAMEN - Interesovanje za Srbiju u kineskoj primorskoj provinciji Fuđen sa više od 50 miliona stanovnika je veliko, što potvrđuju brojnih sastanci kojem će delegacija Srbije imati tokom učešća na 24. Kineskom međunarodnom sajmu investicija i privrede (CIFIT) u Sjamenu, izjavio je danas pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije Danijel Nikolić.

"Ovo tržište spremno je, otvoreno i željno robe iz Srbije", rekao je Nikolić za Tanjug uoči sutrašnjeg otvaranja tog jednog od najvećih sajma investicija u svetu i najvećeg sajma trgovine u Kini.

Nikolić ističe zadovoljstvo što će se promocija potencijala Srbije na polju investicija, privrede i trgovine odvijati ne samo na CIFIT - u, gde Srbija ima svoj Nacionalni paviljon, već i van sajma.

"Naša delegacija i ono što jeste kuriozitet, neće biti samo na sajmu. Zakazali smo niz sastanaka, među najznačajnijima je svakako onaj sa predstavnicima lancima maloprodajnih objekata ovde iz provincije Fuđen", rekao je Nikolić i podsetio da delegaciju predvode ministri privrede Adrijana Mesarović i ministar umutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović koji tek stiže u Sjamen.

Srbija spremna za najveći sajam investicija i posetu potpredsednika kineske vlade

Srbija je spremna za sutrašnje otvaranje najvećeg investicionog sajma u svetu i jednog od najvećih trgovinskih sajama u Kini na kojem će u predstavljanju potencijala za ulaganja akcenat staviti na Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije Danijel Nikolić.

Kineski zvaničnici na čelu sa potpredsednikom vlade prvi će posetiti naš Nacionalni paviljon koji će Srbija i ove godine od 8. do 11. septembra imati na Kineskom međunarodnom sajmu investicija i trgovine - CIFIT u Sjamenu, rekao je Nikolić za Tanjug.

"Naš Nacionalni paviljon je spreman i spremno očekujemo već oko 8 sati posetu potpredsednika kineske vlade u čijoj će pratnji biti zamenik ministra ekonomije i zvaničnici provincije Fuđiena i zamenik gradonačelnika Sjemena", rekao je on.

Prema njegovim rečima, odmah nakon zvaničnog otvaranja sajma uslediće otvaranje srpskog paviljona, koji, kako je naglasio, izgleda sjajno.