11. septembar 2024 16:29

Ministarka Žarić Kovačević posetila Jablanički upravni okrug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Žarić Kovačević posetila Jablanički upravni okrug

Foto: TANJUG/MDULS/ Tamara Mladenović

LESKOVAC - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se danas u sedištu Jablaničkog upravnog okruga u Leskovcu sa načelnikom okruga Milošem Ćirićem i gradonačelnicima i predsednicima opština tog okruga, sa kojima je razmatrala stanje u Jablanici, kao i mere za dalji razvoj jedinica lokalne samouprave.

"Predsednici opština predstavili su mi najvažnije projekte i planove, a razgovarali smo i o svim značajnijim izazovima u okrugu. Mi ćemo zajednički, u tesnoj saradnji da rešavamo većinu izazova. Ministarstvo je u Jablaničkom okrugu podržalo otvaranje tri jedinstvena upravna mesta i to u Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu, a očekujemo da će do kraja oktobra ono da bude otvoreno i u Medveđi, jer je ova opština nakon poslednjeg javnog poziva dobila sedam miliona dinara za njegovo uspostavljanje", izjavila je Žarić Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović, zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević i predsednici opština sa područja upravnog okruga, među kojima su bili predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić, predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa