12. septembar 2024 10:12

Rakić: Poseta Hercoga veliki diplomatski potez Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rakić: Poseta Hercoga veliki diplomatski potez Srbije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić izjavio je danas, povodom posete izraleskog predsednika Isaka Hercoga Srbiji, da je politika Beograda prema Izraelu veoma značajna, i ocenio da bi Beograd preko Izraela, kao trenutno najvažnijeg saveznika SAD, mogao da na neki način utiče na bolje razumevanje Amerike za stav Srbije i njene probleme, pre svega kada je reč o Kosovu i Metohiji.

On je za Tanjug rekao da bi potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Izraelom, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Hercogom, bio još jedan veliki korak Srbije u razvijanju svoje ekonomije, s obzirom da takav ugovor koji Srbija ima sa Kinom već daje dobre rezultate.

"Svaka ozbiljna država gleda šta se na nekom terenu radi, Izraelci vide da Srbija vodi uravnoteženu politiku, da je Kina ovde izuzetno prisutna, a i da su najveće strane investicije u Srbiji iz Zapadne Evrope. Izrael ima šta da ponudi, pre svega tehnologiju gde su oni u samom vrhu, mogli bismo da razvijamo saradnju i u proizvodnji hrane", naveo je Rakić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa