16. septembar 2024 16:04

Markoski: Rebalansom budžeta obezbeđena sredstva za nesmetan rad Tehnološkog fakulteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Markoski: Rebalansom budžeta obezbeđena sredstva za nesmetan rad Tehnološkog fakulteta

Foto: TANJUG/Vlada AP Vojvodine

NOVI SAD - Na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu danas je održan radni sastanak pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branka Markoskog sa dekanom Biljanom Pajin, prodekanima i profesorima tog Fakulteta na kom je saopštio da su rebalansom

pokrajinskog budžeta obezbeđena značajna sredstva za nesmetan rad Fakulteta.

"Resorni sekretarijat nastaviće da podržava i pomaže sve projekte koje budete pokretali i biti uz vas, jer vaš rad doprinosi direktnom napretku našeg društva", zaključio je Markoski.

Markoski je rekao da Tehnološki fakultet u Novom Sadu nije samo mesto gde se prenose znanja i veštine, već ima fokus i na praktičnoj primeni teoretskog znanja, saopštila je Pokrajinska vlada.

"U savremenom svetu, punom novih otkrića, i tehnologija se brzo menja i napreduje, i zato je važno da se naši studenti suočavaju sa stvarnim izazovima kroz projekte, istraživanja i saradnju sa industrijom", rekao je Markoski.

Dodao je da studenti ovog fakulteta pored vredne akademske kvalifikacije, stiču i razvijaju veštine koje su ključne za uspeh u dinamičnom naučnom okruženju.

"Vaša sposobnost da razumete i primenjujete kompleksne tehnološke principe, kao i vaša sposobnost da radite u timu i rešavate probleme, čini vas spremnima da značajno doprinesete društvu", rekao je Markoski.

On je istakao i značaj saradnje između fakulteta, ukazavši na to da je ona ključna za rast i razvoj univerzitetske zajednice i kao primer uspešne saradnje naveo je zajednički studijski program Pravnog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

Markoski je pozvao zaposlene na Tehnološkom fakultetu da razmisle o mogućnostima ovakve saradnje sa nekim od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Tehnološki fakultet, osnovan je pre 65 godina i tada je bio posvećen obrazovanju u oblasti prehrambenog inženjerstva, a danas je ova viskoobrazovna ustanova proširila svoju ponudu na farmaceutsko, hemijsko inženjerstvo, biotehnologiju i inženjerstvo materijala, navodi se u saopštenju.