18. septembar 2024 11:27

Ivica Ivković: Nije bilo ugrožavanja objekata od posebnog značaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivica Ivković: Nije bilo ugrožavanja objekata od posebnog značaja

Foto: Tanjug

BEOGRAD - U prethodnom periodu Uprava policije je u saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) preduzela čitav niz aktivnosti na praćenju i koordinisanju mera bezbednosti u oblastima od posebnog značaja za Srbiju, izjavio je danas načelnik Uprave policije MUP-a pukovnik policije Ivica Ivković i dodao da nije bilo ugrožavanja objekata od posebnog značaja.

„To su pre svega oblasti saobraćaja, energetike, telekomunikacija, vodoprivrede i slično. Aktivnosti MUP-a su bile usmerene na prevenciju i blagovremeno otkrivanje bezbednosnih rizika i pretnji, otkrivanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja. U prilog tome govori činjenica da u prethodnom periodu nismo imali nijedan registrovan slučaj ugrožavanja objekata od posebnog značaja“, rekao je on na konferenciji posvećenoj jačanju saradnje između javnog i privatnog sektora bezbednosti u zaštiti objekata od posebnog značaja za Srbiju, koja se održava u Privrednoj komori Srbije.

Prema njegovim rečima, da bi zaštita objekata od posebnog značaja bila podignuta na viši nivo, Uprava policije je od donošenja zakona o privatnom obezbeđenju krajem 2013. godine radila na izdavanju ovlašćenja centrima za obuku službenika obezbeđenja, sprovođenju stručnih ispita, izdavanju licenci i legitimacija službenicima obezbeđenja, kao i praćenju i nadzoru poslova privatnog obezbeđenja i detektivskih delatnosti.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa