7. oktobar 2024 14:54

Gojković obišla projekte u Beočinu i otvorenu obnovljenu biblioteku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković obišla projekte u Beočinu i otvorenu obnovljenu biblioteku

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

BEOČIN - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obišla je danas u Beočinu projekte koji imaju podršku pokrajinske administracije i ukazala na važnost što ovo mesto upravo danas dobija i obnovljenu biblioteku u okviru Doma kulture koja ima značaj u upotrebi lepe reči i obrazovanju za najmlađe, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako se navodi u saopštenju, Gojković je sa predsednicom Opštine Biljanom Janković obišla fabriku vode, projekat za čiju rekonstrukciju je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja, izdvojila 600 miliona dinara i centralni trg za čiju obnovu će Opština takođe, konkurisati za sredstva iz pokrajinskog budžeta.

"Izuzetno sam zadovoljna radnim obilaskom opštine Beočin. Videli smo jednu od najvažnijih pokrajinskih investicija - fabriku vode. Opština Beočin se izuzetno razvija, sve je više gradnje u okolnim naseljima, pa tako raste i broj zahteva za priključke za snabdevanje vodom. Ova investicija je ukupne vrednosti od skoro 600 miliona dinara, od čega je realizovano 450 miliona dinara. Ostatak sredstava od 150 miliona dinara biće utrošen naredne godine, kada je planiran završetak ovog projekta", istakla je Gojković.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa