2. februar 2023 17:00

Dragan Marković: Poslali smo ružnu sliku u svet, a nismo rekli da je pucano u srpsku decu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Marković: Poslali smo ružnu sliku u svet, a nismo rekli da je pucano u srpsku decu

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ, arhiva

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, rekao je danas u Skupštini da će ta stranka glasati za izveštaj o KiM, ali i da ga je iznenadilo što tokom rasprave nije pokazano jedinstvo o najvažnijim nacionalnim pitanjima.

Marković očekuje da u narednom periodu, oni koji su godinama odlučivali o Srbiji u svetu, promene stav i počnu da sprovode sporazume od Briselskog pa nadalje, ali i da je očekivao da će u parlamentu svi zajedno da osude to što nema ZSO i što se ne realizuju sporazumi.

Marković je primetio i da danas niko od takozvanih patriotskih i verskih partija nije pomenuo rušenje nadgrobnih spomenika na KiM na dan Zadušnica ili otimanje srpske imovine u selu Dren da bi se pravila policijska stanica.

"Poslali smo ružnu sliku u svet, nismo rekli da je pucano u srpsku decu i da zajedno predlažemo predsedniku i parlamentu da se to osudi i da se izjasni međunarodna zajednica. To su teme od vitalnog značaja za građane", ukazao je Marković.

Istakao je da je Srbija ojačala, da u Srbiji postoji politička stabilnost, da dolaze investitori, a da današnji incidenti u parlamentu dovode to u pitanje.

On je zamolio poslanike da se uozbilje, jer je kako je rekao, ovo je trenutak pred početak Trećeg svetskog rat, a Srbija je na putu svima.

Marković je kazao da predsednik Srbije ima podršku građana, i da ne bi smelo da se desi da zbog svađa ostanemo bez Kosova.