15. februar 2023 17:30

Kisić čestitala Babajevu na Ordenu: Priznanje pripalo iskrenom prijatelju Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić čestitala Babajevu na Ordenu: Priznanje pripalo iskrenom prijatelju Srbije

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je danas ministru rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana Sahilu Babajevu na Ordenu srpske zastave prvog stepena koje mu je predsednik Aleksandar Vučić dodelio povodom Dana državnosti i navela da je ponosna što je ovo odlikovanje pripalo iskrenom prijatelju Srbije.

Kisić je Babajevu na sastanku zahvalila na dosadašnjoj podršci Srbiji u oblasti socijalne zaštite i socijalne sigurnosti i izrazila uverenje da će u narednom periodu biti realizovano još zajedničkih projekata, naročito u oblasti podrške porodici, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici.

 

Iz Ministarstva dodaju da je Kisić je istakla i da je Azerbejdžan veliki prijatelj Srbije i izrazila uverenje da će dve zemlje i u budućnosti jačati prijateljstvo i saradnju u svim oblastima.

Kisić i Babajev su se saglasili da postoji prostor za još bolju saradnju, ne samo sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite stanovništva, već i sa Državnim komitetom za zaštitu porodice, žena i dece, koji je centralni organ u Republici Azerbejdžan, koji sprovodi i uređuje politiku o ovim pitanjima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju da se dvoje ministara usaglasilo da jedan od prvih koraka u narednom periodu budu memorandumi o saradnji ovih institucija sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju Srbije.