27. februar 2023 14:56

Zoran Milosavljević: Srbija je u prednosti u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Milosavljević: Srbija je u prednosti u dijalogu Beograda i Prištine

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Politikolog Zoran Milosavljević rekao je danas za Tanjug da je Srbija u prednosti u dijalogu Beograda i Prištine jer je ona, kako je objasnio, do sada u ovom procesu imala kontinuitet u želji da se dođe do dogovora, za razliku od suprotne strane koja je, kako kaže, bila neprincipijelna i destruktivna po tom pitanju.

"Jasan je stav naše države i našeg predsednika. Znamo šta možemo, a šta ne možemo, takozvane crvene linije ili ograničenja, i to je ono što naše građane ne treba da brine. Predsednik odlazi tamo da zastupa takav stav, a videćemo kako će se suprotna strana odnositi o tome. Moramo da vidimo od 15 časova, posle iznošenja pojedinačnih stavova, pa onda zajedničkog sastanka, da li se krenulo u taj dijalog," istakao je on i dodao da smatra da Priština neće promeniti stav kada je reč o formiranju ZSO.

 

Pismo koje su predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednica Saveta ministara Italije Đorđa Meloni uputili Aleksandru Vučiću i Aljbinu Kurtiju je, kako kaže, diplomatski pritisak da se da do znanja, da se danas oko nekih stvari slože, kako bi se pomaklo iz "status kvo" pozicije koja je sve vreme bila zamrznuta.