3. mart 2023 14:38

Nataša Stanisavljević se sastala sa Tomašom Kuhtom, razgovarali o saradnji Češke i Komesarijata za izbeglice i migracije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nataša Stanisavljević se sastala sa Tomašom Kuhtom, razgovarali o saradnji Češke i Komesarijata za izbeglice i migracije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD, 3. februara (Tanjug) - Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević sastala se danas sa ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom, i istakla da je Češka dugogodišnji partner Komesarijata.

Stanisavljević je na sastanku posebno ukazala na saradnju na polju jačanja sistema azila i migracija, povećanju smeštajnih kapaciteta i unapređenje kvaliteta smeštaja u tranzitno-prihvatnim centrima, kao i pružanju pomoći tražiocima azila i migrantima, navedeno je u saopštenju Komesarijata.

Na sastanku se razgovaralo i o dosadašnjoj uspešnoj saradnji, a delegaciji su predstavljeni rezultati koji su postignuti do sada, kao i sprovedene aktivnosti, koje se odnose na Memorandume o razumevanju ,a koje je Komesarijat ranije potpisao sa Češkom, te je dogovoreno da se saradnja nastavi i u budućnosti.

Češku delegaciju su pored ambasadora činili Martin Abraham, savetnik i Petar Doležal, Češki konzul.

j