7. decembar 2022 17:30

Ruska delegacija napustila zasedanje PS CES zbog ponašanja i zahteva Ukrajinaca

Autor: Tanjug

Izvor: Tanjug

podeli vest

Ruska delegacija napustila zasedanje PS CES zbog ponašanja i zahteva Ukrajinaca

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Ruska delegacija odlučila je da napusti danas zasedanje Parlamentarne skupštinu Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koja se održava u Beogradu, i prekine sa uplatom članarine za te asocijacije, izjavila je šef ruske delegacije Olga Timofejeva i dodala da su odluku doneli zbog, kako je rekla, cirkusa koji je napravila Ukrajinska delegacija na današnjem događaju.

Ona je tako objasnila odluku članova ruske delegacije, nakon što su Ukrajinci tokom glasanja o mandatima  članove skupštine PSCES zatražili da se oni ne produže ruskim predstavnicima i zbog isticanja zastave sa političkim parolama na ovom skupu.

"Ukrajinska delegacija na današnjem zasedanju Skupštine napravila je pravi cirkus, zaboravivši na birače i probleme i nastojeći da sve probleme prebaci na Rusiju. Pod takvim uslovima, kada nam je rečeno da će se glasati lično za svakog senatora, poslanika, Rusija je smatrala neprihvatljivim da bude u Skupštini, jer su nas birali naši birači, žitelji naših teritorija, poslani smo da predstavljamo Rusiju, i niko nema pravo da nas na neki način deli na one koji su u pravu i one koji nisu", navela je Timofejeva za Tanjug.