3. april 2023 13:06

Martinović u Beočinu: Vodimo računa o ravnomernom razvoju cele Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović u Beočinu: Vodimo računa o ravnomernom razvoju cele Srbije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOČIN - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović obišao je danas opštinu Beočin i sa tamošnjim predstavnicima razgovarao o daljim ulaganjima u ovu opštinu.

Martinović je istakao da je Beočin mala, ali razvijena opština koja ima veliki ekonomski potencijal, pre svega kada je u pitanju turizam.

Pre svega mislim na vinski turizam, verski turizam, jer na teritoriji opštine Beočin postoji 21 registrovana vinarija, što je zaista impozantan broj za jednu relativno malu opštinu. Ovde se nalaze dva manastira, tako da Beočin ima čitav niz komparativnih prednosti, pored fabrike cementa, i još ima prostora da se ekonomski razvija, rekao je Martinović.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je u ovoj opštini uložilo 2,2 miliona dinara za obnovu Jedinstvenog upravnog mesta na kojem, prema rečima ministra Martinovića, građani sada na jednom mestu mogu da ostvare sva prava i izvrše svoje obaveze.

Ono što je prednost Jedinstvenog upravnog mesta u opštini Beočin je što ovde postoji i blagajna, odnosno post terminal, tako da građani ne moraju da idu u neku poslovnu banku ili poštu. Dakle, svoje finansijske i poreske obaveze, plaćanje taksi, mogu da izvrše ovde u sklopu Jedinstvenog upravnog mesta. Vodimo računa o ravnomernom razvoju cele Srbije i važno nam je da što više ljudi zadržimo u opštini Beočin i da im obezbedimo pristojne uslove za život, istakao je Martinović.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković navela je da su uložena sredstva značajno doprinela modernizaciji i lakšem obavljanju posla servisiranja građana.

Ovim putem smo unapredili usluge koje pružamo našim građanima, kao servis građana, da to bude brže, efikasnije, ekonomičnije i da ovaj prostor učinimo lepšim i modernizovanijim, rekla je Janković.

U planu je dalji nastavak ulaganja u razvoj ove opštine, kao i rekonstrukcija osnovne škole za koju je opština Beočin izdvojila značajna sredstva.