20. april 2023 14:45

Zvaničnici Srbije čestitali Ramazanski bajram

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zvaničnici Srbije čestitali Ramazanski bajram

Foto: Shutterstock.com/ToskanaINC, ilustracija

BEOGRAD - Zvaničnici Srbije uputili su čestitku građanima islamske veroispovesti predstojeći Ramazanski bajram.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković čestitala je svim građanima islamske vere Ramazanski bajram.

"Upućujem srdačne čestitke svim građanima islamske vere povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama. Neka ovaj veliki praznik iznova podseti na suštinske vrednosti razumevanja, praštanja i solidarnosti, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova. Želim da praznik, koji je prilika da se okupljamo u u duhu zajedništva i prijateljstva, provedete sa bližnjima u zdravlju, radosti i svakom blagostanju. Bajram Šerif Mubarek olsun", rekla je ministarka, navodi se u poruci.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitala je, u ime resornog sekretarijata i u svoje lično ime, Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i muftiji vojvođanskom Muhamedu Ziljkiću.

Miloševićeva je u čestitki istakla da nas izazovna vremena poput današnjih podsećaju na to da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge, tradicije i činjenju dobrih dela.

"Bogatstvo naše zemlje je u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje“, rekla je Dragana Milošević i poželela svima da predstojeći praznik provedu u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima.

Princ Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke navodeći da, kako se Ramazanski bajram približava i srca muslimana su preplavljena radošću i srećom.

"Svim pripadnicima Islamske zajednice upućujem najiskrenije čestitke za ovaj veliki praznik. Dok se sveti mesec dobročinstva, posta i namaza - Ramazan privodi kraju, sa izuzetnim veseljem stiže veliki Bajram. Bog je učinio da ovaj sveti dan bude prilika za uzvišenost morala, sloge, bratstva, tolerancije i praštanja. Neka Bajram ojača večne vrednosti ljubavi, mira, međusobnog poštovanja, tolerancije i razumevanja u srcima i dušama svakog čoveka na svetu", naveo je Karađorđević u poruci.