23. april 2023 12:42

Mojsilović čestitao Dan Vojske Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mojsilović čestitao Dan Vojske Srbije

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović četitao je pripadnicima Vojske Srbije 23. april - Dan Vojske Srbije.

“U proteklom periodu realizovali ste brojne zadatke, postigli zavidne rezultate u obuci i održali zahtevani nivo operativnih sposobnosti. Zapaženim učešćem u očuvanju mira, multinacionalnim mirovnim operacijama i pružanjem pomoći civilnom stanovništvu u vanrednim prilikama, potvrdili ste spremnost Vojske Srbije za izvršavanje svih zadataka u misijama koje su joj dodeljene", istakao je Mojsilović u čestitki.

Navodeći da smo svedoci svakodnevnih novih izazova i pretnji kako u regionu, tako i u svetu, Mojsilović je ukazao da je profesionalna, visokomoralna, odlučna i obučena vojska, kakva je naša, uz svoj narod, uvek prva i spremna.

"Učešćem u aktivnostima na domaćem i međunarodnom planu i unapređenjem saradnje i partnerstva sa oružanim snagama brojnih zemalja sveta, dostojno ste reprezentovali našu vojsku i zadržali njen ugled i poverenje kod građana Srbije", naglasio je Mojsilović.

Izrazio je sigurnost da će pripadnici Vojske Srbije i ubuduće zajedničkim naporima realizovati sve dodeljene zadatke, pružajući pun doprinos izgradnji jake i moderne Srbije, u skladu sa najvišim evropskim i svetskim standardima.

"Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, naveo je Mojsilović u čestitki.